FKS UPPLEVELSER I FOKUS

BORNHOLM

5 dagar i Lettland 

En kulturell och historisk resa för 15-40 personer.

Riga är Lettlands huvudstad och Baltikumregionens största stad med närmare 800,000 invånare. Det är en medeltida Hansastad som alltid befunnit sig i korsvägarna mellan öst och väst, men som sedan frigörelsen från Sovjetunionen 1991 har funnit sin plats bland västsamfundets demokratiska
länder. Riga är en stad med ett rikt kulturutbud, fantastisk arkitektur (skyddad av UNESCOs världsarvslista) och ett pulserande nattliv. I Riga finns också ett otal spännande restauranger med läcker mat, och en rik cafékultur. 


Se mer informarion nedan via pdf:en och välkomna att kontakta oss för mer information och bokning.

4 NÄTTER PÅ STORSLAGNA ISLAND 


En exotisk destination!

Vilket annat land i vår närhet är mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och ödslig vildmark. 


Gruppresa till Reykjavik med gemensamt program med guidning på svenska av isländsk lokalguide. En perfekt weekend för er som besöker Island för första gången! En variationsrik resa som innefattar besök till Islands populära attraktioner så som Geysir, Thingvellir nationalpark, vattenfallet Gullfoss, den världsberömda Blå Lagunen och givetvis Reykjavík!


Se mer information nedan via pdf:en och välkomna att kontakta oss för mer information och bokning.

3 ÖVERNATTNINGNAR PÅ BORNHOLM  


Första dagen: rundtur på öns västra och norra delar. Städer som Hasle, Allinge-Sandvig och Gudhjem kommer att passeras och öns största sevärdhet, Hammershus Borgruin, ägnas särskilt intresse. En av de fyra rundkyrkorna, Østerlars Kirke, blir också ett av besöksmålen.


Andra dagen: vi möter en såväl kunnig som trevlig lokalguide vid hotellet, och med denne som ciceron ger sig sällskapet ut på den första av två bussrundturer på Solskensön. Under dessa sightseeings ingår besök vid de ”stora” sevärdheterna. Ambitionen vid upplägget är att flertalet av öns pittoreska städer och fiskelägen skall passeras samt att man i vissa av dem kan göra uppehåll med möjlighet för måltider, strövtåg på egen hand, shopping och studiebesök i exempelvis de olika konsthantverkarna ateljéer. 


Tredje dagen: vi åter vår lokalguide vid hotellet för en avslutande bussrundtur – den här gången på öns centrala, östra och södra delar. Häri kommer bland mycket annat städerna Nexö och Svaneke liksom det mysiga fiskeläget Snogebæk att ingå. Gruppen kommer även att uppleva det fantastiska
dynlandskapet vid Bornholms sydspets, Dueodde. 


Se mer informarion nedan via pdf:en och välkomna att kontakta oss för mer information och bokning.